• Foreldreundersøkelsen

Stiftelsen Solsikke barnehage har gjennomført foreldreundersøkelsen.
    I Foreldreundersøkelsen får foreldre og foresatte si sin mening om barnehagetilbudet, barnas trivsel og samarbeidet mellom hjem og barnehage.

• Livsgledebarnehage

Stiftelsen Solsikke barnehage er en Livsgledebarnehage.

En Livsgledebarnehage skaper opplevelser gjennom felles aktiviteter med beboere på sykehjem. Barnehagene gjør besøk en gang i måneden eller oftere.

• Prosjekt lekegrupper

Januar skal barnehagen ha prosjektmåned. Vi skal ha lekegrupper som tema. Målet er å leke uten forstyrrelser i små grupper, der voksne er med i leken.

• Lysnisser

I november og desember skal barnehagen bli med i Lysnisseprosjektet.

Der skaper barn og unge desembermagi på eget bosted. Det handler om egen påvirkningskraft, lokalt engasjement og effekten av hjertestreker.

• Endelig snø

SNØ-SANG
    (melodi: Mikkel Rev)
    Snø er best – snø er fest
    Lek i snø er toppen,
    Gå på ski – du blir blid,
    Og så sterk i kroppen.
    Bygg en borg – kanskje slott,
    eller lag en hule.
    Gjem deg godt – det blir flott,
    snøen vil deg skjule.
    Ta et brett – rett og slett,
    gå til topps i bakken.
    Gøy det blir – når du sklir,
    og får snø i nakken.

• Temakveld for alle foresatte og ansatte i Kragerøbarnehagene

Onsdag 16 oktober hadde vi temakveld:
    «Noen sår kan ikke plastres»
    (forebygging av mobbing)
    Enten du er mamma, pappa eller barnehageansatt så er dette et aktuelt og viktig tema!!
    For tenk om det faktisk er noe alle vi kan gjøre for å hindre at noen blir mobba, plaga eller utestengt!!

Vi har fått en av landets mest sprudlende foredragsholdere hit til Kragerø:
    Nina Nakling

• Velkommen til nytt barnehage år i Stiftelsen Solsikke barnehage.

• Barnehagedagen 2019: - Vi må følge barnas spor

I dag feires Barnehagedagen over hele landet. Med slagordet: «Jeg lurer på ...» handler dagen om å synliggjøre hvordan barnehagene jobber med å ta vare på og stimulere barns nysgjerrighet.

• Trafikksikker Kommune.

Stiftelsen Solsikke barnehage er godkjent av trygg trafikk, sammen med Kragerø kommune. Representanter fra Trygg Trafikk, fylkets samferdselsutvalg, kommunale representanter, administrasjon og politikere var til stede under den høytidelige tildelingen av de synlige bevisene.
    Ved siden av merkene som skal settes opp på barnehage- og skolevegger, fikk ordfører Jone Blikra også overrakt en sjekk fra lederen i Telemark fylkes samferdselsutvalg, Knut Duesund.

– Det er for tidlig å si hva disse pengene skal brukes til, men det blir naturligvis innenfor trafikksikkerhet, slo ordfører Blikra fast.

• Trafikksikkerhet

Vi i Solsikke barnehage har egen plan på hvordan vi arbeider med trafikksikkerhet i barnehagen vår.
    Solsikkebarnehage er en barnehage som i flere år har vært medlem i Trygg Trafikk. Vi bruker deres opplegg om Lyset på de eldste i barnehagen gjennom det siste barnehageåret.